Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 1 kašika kakaoa
Za fil:
- 4 dl mleka
- 1 puding od čokolade
- 4 kašike šećera
- 125 g margarina
- 50 g čokolade
- 1 krem šlag od vanile
- 5 g želatina u prahu
- 100 g višanja iz kompota
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti fil od belanaca sa filom od žumanaca, dodati brašno, gustin i polako promešati varjačom. Smesu podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati kakao i promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje te sipati u njega naizmenično tamnu i svetlu smesu za koru dok se ne popuni dno pleha. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Fil:
1. Puding od čokolade skuvati sa malo šećera u 4 dl mleka.
2. U topao puding dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
3. Ohlađeni puding sjediniti sa margarinom i umutiti mikserom.
4. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice pa dodati u njega nabubreo želatin i promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati filom od čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)