Sastojci:
- 800 g krompira
- 100 g mocarele
- 120 g praške šunke
- 100 g kačkavalja
- 30 g parmezana
- 2 jajeta
- 5 šeri paradajza
- 3 kašike ulja
- 50 g prezli
- mešavina začina
Priprema:
1. Krompir obariti zajedno sa ljuskom, a zatim ga oguliti i izrendati na krupno rende.
3. U većoj posudi sjediniti rendani krompir, mocarelu, prašku šunku, kačkavalj, parmezan i jaja. Dodati začine po ukusu i polako promešati varjačom kako bi se dobila ujednačena smesa.
4. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti prezlama, a potom u nju sipati pripremljenu smesu. Odozgo utisnuti polovine šeri paradajza.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)