Za koru:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
Za fil:
- 7 jaja
- 250 g šećera u prahu
- 200 g čokolade
- 250 g mlevenih oraha
- 200 g margarina
Za dekoraciju:
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 2 kašike šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Sjediniti sneg od belanaca sa filom od žumanaca, dodati brašno i polako promešati varjačom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Umutiti žumanca sa 125 g šećera u prahu pa kuvati na pari mešajući dok se ne zgusne.
2. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi.
3. U još toplu smesu dodati mlevene orahe i promešati.
4. Margarin penasto umutiti pa sjediniti sa ohlađenim filom.
5. Posebno umutiti belanca sa preostalim šećerom u prahu pa dodati u pripremljeni fil i promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Pečenu piškotu iseći na kockice 1x1 cm.
2. Kockice piškote sjediniti sa filom i promešati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu mešavinu piškota i fila. Ostaviti u frižideru 24 časa da se stegne.
4. Gotovu tortu izvaditi iz kalupa i premazati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)