Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 1 dl mleka
- 50 g šećera u prahu
Za fil:
- 10 g želatina u prahu
- 125 g eurokrema
- 50 g čokolade
- 1 dl jogurta
- 5 dl slatke pavlake
Za preliv:
1 konzerva kompota od krušaka (460 g)
1 bezbojni preliv za torte
Priprema:
Kora:
1. Mleveni keks preliti mlekom i promešati.
Fil:
1. U manjoj posudi sjediniti jogurt, eurokrem i čokoladu pa zagrevati na umerenoj temperaturi da se svi sastojci sjedine.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. U prohlađenu smesu od jogurta dodati nabubreli želatin i promešati. Ostaviti u frižideru da se stegne.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag a zatim postepeno dodavati želiranu smesu od jogurta sve vreme muteći mikserom.
Finalni postupak:
1. U okrugao kalup za tortu sipati smesu za koru i poravnati. Preko nje naneti pripremljeni fil.
2. Kruške ocediti od suvišne tečnosti i iseći na kriške. Kriške rasporediti preko fila.
3. Bezbojni preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko voća. Sačekati da se stegne, a potom tortu izvaditi iz kalupa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)