Za koru:
- 5 jaja
- 125 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 120 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 120 g čokolade
Za fil:
- 6,5 dl mleka
- 100 g šećera
- 30 g gustina
- 10 g želatina u prahu
- 200 g kokosa
- 1 dl likera od kokosa
- 8 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Umutiti puter sa 50 g šećera u prahu, a zatim dodavati jedno po jednu žumance i otopljenu čokoladu neprekidno muteći.
2. Posebno umutiti belanca sa preostalim šećerom pa dodati u smesu od žumanaca. Na kraju dodati mešavinu brašna i praška za pecivo te polako promešati varjačom. Od pripremljene smese u okruglom kalupu na 180 ºC ispeći koru. Pečenu koru poprečno preseći napola.
Fil:
1. U šerpi sjediniti mleko, šećer i gustin pa dobro izmešati. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
2. U topao fil dodati nabubreli želatin. Zatim dodati kokosov liker, kokos i polako promešati.
3. Kada smesa počne da se steže, dodati polovinu šlaga od slatke pavlake i polako promešati.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati filom i preklopiti drugom korom. Premazati preostalim šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)