Za koru:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika sirovih mlevenih lešnika
- 4 kašike brašna
- 1 kašika kakaoa
Za fil:
- 7 jaja
- 300 g šećera
- 200 g putera
- 200 g prženih mlevenih lešnika
Za dekoraciju:
- 3 šlaga
Priprema:
Kora:
1. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati šećer dok se ne otopi.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC. Pečenu koru poprečno preseći napola da se dobiju 2 kore.
Fil:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 150 g šećera i mutiti da se otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom i kuvati na pari dok se ne zgusne.
3. Ohlađenu smesu od žumanaca sjediniti sa umućenim puterom i lešnicima, dodati šam od belanaca i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom i preklopiti drugom korom.
2. Dekorisati umućenim šlagom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)