Za kore:
- 15 belanaca
- 600 g šećera
- 3 kašike sirćeta
Za fil:
- 1 konzerva ananasa
- 500 g banana
- 500 g kivija
- 15 žumanaca
- 4 dl slatke pavlake
- 250 g šećera
- 300 g krem šlaga od vanile
- 5 dl mleka
Za dekoraciju:
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 200 g šećera muteći dok se šećer ne otopi. Pred kraj mućenja dodati kašiku sirćeta.
3. Od preostalog materijala ispeći još 2 kore.
Fil:
1. Sjediniti žumanca sa šećerom pa uz neprestano mešanje kuvati na pari dok se šećer ne otopi. Zatim skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađeni fil od žumanaca dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati varjačom.
3. Posebno umutiti krem šlag od vanile sa mlekom.
4. Ananas, banane i kivi očistiti i iseći na manje kocke.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati 1/3 fila od žumanaca, posuti ananasom i premazati 1/3 krem šlaga od vanile. Prekriti drugom korom pa premazati 2/3 fila od žumanaca rasporediti banane, premazati 2/3 krem šlaga od vanile i prekriti trećom korom. Na kraju naneti preostali fil od žumanaca, posuti ga kivijem i premazati preostalim krem šlagom.
2. Filovanu tortu premazati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)