Sastojci:
- 300 g lisnatog testa
- 600 g mlevenog svinjskog mesa
- 100 g zelenih maslina bez koštica
- 50 g sušenog paradajza
- 2 parčeta starog hleba
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
Priprema:
1. Zelene masline iseći na kolutove, sušeni paradajz i crni luk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. U većoj posudi sjediniti mleveno svinjsko meso, masline, crni i beli luk, sušeni paradajz, izmrvljeni hleb, jedno jaje i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati.
4. Od pripremljene smese oblikovati veknu. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, preliti sa malo ulja pa u nju položiti oblikovanu veknu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni. Potom izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
5. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. Potom prohlađenu veknu obložiti lisnatim testom. Od viška testa oblikovati trake i unakrsno ih prilepiti. Premazati testo umućenim jajetom i posuti susamom.
6. Ovako upakovanu pečenicu vratiti u rernu i peći dok testo ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)