Sastojci:
- 700 g brašna
- 150 g margarina
- 2 žumanceta
- 1 jaje + 5 obarenih jaja
- 3,5 dl mleka
- 1/2 svežeg kvasca
- 2,5 kašike šećera
- prstohvat soli
- 2 vanil-šećera
- 80 g suvog grožđa
1. U manju posudu sipati 1,5 dl mlakog mleka, dodati šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, omekšao margarin, žumanca, preostalo mleko, šećer, vanil-šećer i prstohvat soli pa promešati.
3. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. U umešeno testo dodati suvo grožđe i premesiti. Testo ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo podeliti na tri dela te od svakog dela oblikovati traku prečnika 3 cm.
5. Pripremljene trake od testa spojiti na početku, a zatim ih uplesti.
6. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa u nju saviti pletenicu i slepiti je na krajevima. U sredinu pletenice staviti manju okruglu vatrostalnu posudu (recimo za sufle) da bi ostala rupa u sredini.
7. U oblikovanu pletenicu utisnuti 5 obarenih jaja. Potom testo premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Zatim je prekriti folijom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)