Sastojci:
- 400 g piškota
- 3 dl mleka
- 2 kašike ruma
Za fil:
- 4 jajeta
- 3 dl slatke pavlake
- 50 g putera
- 0,5 dl likera od čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 150 g čokolade
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumaca sa šećerom i likerom od čokolade.
3. U posudi za kuvanje na pari otopiti izlomljenu čokoladu pa dodati puter i kuvati dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. Kada se fil od čokolade prohladi, sjediniti ga sa žumancima i dobro izmešati.
5. Zatim dodati šlag od slatke pavlake, sneg od belanaca i polako promešati varjačom da se dobije ujednačena smesa.
Finalni postupak:
1. Piškote potapati u mešavinu mleka i ruma pa njima obložiti dno i bočne stranice okruglog kalupa za tortu.
3. Gotovu tortu staviti u zamrzivač da se stegne. Zatim je izvaditi, ostaviti kratko da se otpusti pa je izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)