Sastojci:
Za koru:
- 10 belanaca
- 120 g šećera
- 100 g mlevenih lešnika
- 2 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 10 žumanaca
- 120 g šećera
- 3 kašike gustina
- 200 g margarina
- 3 dl slatke pavlake
- 150 g bele čokolade
- 150 g čokolade sa sitnim lešnicima
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca u čvrst sneg pa uz neprestano mešanje postepeno dodavati 60 g šećera.
2. Zatim dodati kašiku brašna, polovinu praška za pecivo i 50 g mlevenih lešnika te polako promešati varjačom.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile, gustinom i žumancima. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati omekšao margarin pa umutiti mikserom. Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati varjačom.
4. Fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu belu čokoladu i promešati, a u drugi deo otopljenu čokoladu sa sitnim lešicima i takođe promešati.
Finalni postupak:
2. Naneti fil od bele čokolade, poravnati i dekorisati po želji. Kolač ostaviti u frižideru da se stegne, a zatim ga iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)