Sastojci:
Za koru:
- 12 belanaca
- 500 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 12 žumanaca
- 12 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 8 dl mleka
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
- 6 dl slatke pavlake
- 200 g mlevenih oraha
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti mikserom dok se ne otopi.
3. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 150 ºC 60 min.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi pa je vertikalno preseći napola da se dobiju dve kore.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa brašnom i žumancima te sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije gust fil.
3. Šećer u prahu i omekšao margarin penasto umutiti, dodati u ohlađeni fil od žumanaca i izmiksati.
4. Pripremljeni fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati mlevene orahe i promešati.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od oraha i poravnati. Zatim premazati polovinom šlaga od slatke pavlake i preklopiti drugom korom.
2. Preko druge kore naneti žuti fil i premazati preostalim šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)