Sastojci:
- 500 g fileta soma
- 1 konzerva tunjevine
- 1 konzerva sardina
- 70 g pirinča
- 3 kašike prezli
- 3 čena belog luka
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 dl ulja
- 1 glavica karfiola
- mešavina začina
- so, biber
1. Filete soma samleti na mašini za mlevenje, a tunjevinu i sardinu ocediti od suvišne masnoće.
2. Pirinač obariti u slanoj vodi pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Crni luk očistiti i sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti samlevenu ribu, sardinu, tunjevinu, prezle, beli i crni luk, pirinač i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmesiti da bi se dobila kompaktna smesa pogodna za oblikovanje.
5. Pripremljenu smesu ostaviti da odstoji u frižideru 60 min. Potom od nje nauljenim rukama oblikovati pljeskavice.
6. Oblikovane pljeskavice peći na roštilju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
7. Karfiol očistiti i iskidati na cvetove, te ga probariti u slanoj vodi da omekša.
8. Pržene pljeskavice poslužiti uz obareni karfiol.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)