Sastojci:
- 350 g zelja
- 2 dl mleka
- 2 dl jogurta
- 1,5 dl ulja
- 150 g mladog sira
- 3 jajeta
- so
- 1 prašak za pecivo
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 g pšeničnog brašna
Priprema:
1. Zelje očistiti od drški pa ga kratko obariti u slanoj vodi da omekša. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i iseckati.
3. Na kraju dodati izmrvljeni mladi sir i zelje pa polako promešati varjačom.
4. Pravougaonu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a zatim u nju sipati pripremljenu smesu.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
6. Pečenu zeljanicu ostaviti da se ohladi te je iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)