Sastojci:
- 200 g višanja bez koštica
- 200 g brašna
- 1 puding od čokolade
- 1 kašika čokolade u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 125 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 4 jajeta
- 1,5 dl ulja
- 2 dl mleka
- 2 dl slatke pavlake
- 100 g čokolade
Priprema:
1. Brašno prosejati i sjediniti sa pudingom od čokolade, čokoladom u prahu i praškom za pecivo.
3. Čokoladu izlomiti na kocke.
4. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom, a potom do tri četvrtine kalupa sipati pripremljenu smesu.
5. U sredinu svake smese staviti kocku čokolade i tri višnje.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
7. Pečene mafine izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohlade.
8. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag te pomoću poslastičarskog džaka dekorisati mafine.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)