Za kore sa makom:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 10 kašika mlevenog maka
- 4 kašike brašna
Fil I:
- 5 dl mleka
- 1 puding od vanile
- 6 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 200 g margarina
Fil II:
- 5 dl slatke pavlake
- 2 šlag fiksa
- rendana kora od limuna
Priprema:
Kore od maka:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
3. Pečenu koru uzdužno preseći napola da se dobiju dve kore.
Fil I:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka i šećer pa ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, puding i žumanca. Sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. Ohlađeni puding sjediniti sa margarinom i umutiti.
Fil II:
1. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Potom je podeliti na dva dela pa jedan deo ostaviti za premazivanje kolača.
2. U drugi deo dodati šlag fiks i rendanu koru limuna te umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila od vanile, zatim naneti fil od slatke pavlake i ostaviti da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)