Za koru:
- 4 jajeta
- 125 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g brašna
- 50 g kakaoa
Za preliv:
- 1,5 dl vode
- 0,5 dl ruma
- 100 g šećera
Za fil:
- 1 l mleka
- 3 žumanca
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 150 g mlevenih lešnika
- 200 g margarina
- 2 šlaga
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Na kraju dodati brašno, gustin i kakao te promešati varjačom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu. Piškotu peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC. Ohlađenu piškotu natopiti prelivom.
Preliv:
1. Sjediniti vodu, rum, šećer i prokuvati.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, brašno i žumanca. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati margarin i umutiti mikserom. Zatim dodati lešnike i promešati.
Finalni postupak:
1. Natopljenu koru premazati pripremljenim filom i dekorisati šlagom i čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)