Za kore:
- 4 jajeta
- 125 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g brašna
- 2 kašike čokolade u prahu
Za fil:
- 4 dl slatke pavlake
- 200 g čokolade
- 150 g mlevenih lešnika
- 600 g višanja
Ostali sastojci:
- 150 g lešnika
- 3 dl slatke pavlake
- 200 g piškota
- 2 dl mleka
Priprema:
Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Sjediniti sneg od belanaca i smesu od žumanaca, dodati brašno, čokoladu u prahu, gustin i promešati.
4. U kalupu za tortu ispeći koru na 200 ºC. Ohlađenu koru poprečno preseći napola.
Fil:
1. Slatku pavlaku i čokoladu otopiti na pari. Kada se ohladi, umutiti mikserom u čvrst šlag, dodati lešnike i promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila i posuti polovinom višanja. Preko višanja poslagati piškote natopljene mlekom. Premazati ih preostalim filom, prekriti višnjama i preklopiti korom.
2. Gotovu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i dekorisati seckanim lešnicima.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)