Sastojci:
- 200 g ”pti ber” keksa
- 1 kašika nes kafe
- 3 dl mleka
- 3 kašike šećera
- 2 krem šlaga od vanile
Za fil:
- 6 dl mleka
- 60 g griza
- 2 belanca
- 100 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 1 vanil-šećera
- 4 kašike šećera
Priprema:
Fil:
1. U šerpu sipati 5,5 dl mleka, dodati šećer, vanil-šećer i ostaviti da proključa.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati griz, 0,5 dl hladnog mleka i promešati.
3. Pripremljenu smesu u tankom mlazu sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
4. Ohlađeni fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu crnu čokoladu, a u drugi deo otopljenu belu čokoladu i promešati.
Finalni postupak:
1. Sjediniti toplo mleko, nes kafu i šećer. U pripremljenu smesu umakati keks i njime prekriti dno tepsije.
2. Preko keksa naneti tamni fil od griza i prekriti ga slojem natopljenog keksa. Zatim premazati belim filom i poravnati.
3. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice i naneti preko fila.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)