Sastojci:
- 1 kg ćurećeg belog mesa
- 2 crvene paprike
- 500 g šampinjona
- 250 g šeri paradajza
- 1/2 kašičice crvene paprike
- prstohvat belog luka u prahu
- prstohvat karija
- 1 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Ćureće belo meso iseći na trake širine 4 a dužine 15 cm.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti crvenu mlevenu papriku, beli luk, kari i začine po ukusu. Dodati ulje i dobro izmešati.
4. Ćureće šnicle natopiti pripremljenom marinadom i ostaviti ih da odstoje u frižideru.
5. Odstojale šnicle ocediti. Zatim uzeti traku mesa i valovito je nanizati na ražnjić tako da se između svake krivine nabode kocka paprike. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još ražnjića.
6. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti pripremljene ražnjiće da porumene.
7. Potom na masnoći od mesa ispržiti šampinjone i šeri paradajz te začiniti po ukusu.
8. Gotove ražnjiće poslužiti uz prilog od povrća.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)