Za koru:
- 5 jaja
- 75 g šećera
- 3 vanil-šećera
- 50 g gustina
- 75 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 0,5 dl čokoladnog likera
- 2 dl mleka
Za fil:
- 300 g maskarpone sira
- 4 dl slatke pavlake
- 0,5 dl čokoladnog likera
- 150 g seckanih pečenih lešnika
- 3 kašike čokoladnih mrvica
- 2 krem šlaga od vanile
Priprema:
Kore:
1. Belanca sa 25 g šećera umutiti u čvrst šam. Posebno umutiti žumanca sa 50 g šećerom i vanil-šećerom.
2. Sjediniti smesu od žumanaca i belanaca, dodati brašno, gustin, prašak za pecivo i kakao pa promešati.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ˚C dok ne porumeni. Pečenu koru dva puta poprečno preseći napola kako bi se dobile 3 kore.
4. Mešavinom mleka i čokoladnog likera poprskati kore.
Fil:
1. Maskarpone sjediniti sa čokoladnim likerom, dodati šlag od slatke pavlake i promešati.
2. Potom dodati seckane pečene lešnike, čokoladne mrvice i promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Natopljene kore premazati pripremljenim filom i naslagati ih jednu na drugu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)