Sastojci:
- 1 kg praška za šlag
- 0,8 dl mleka
- 20 g želatina u prahu
- 1 kg jagoda
- 500 g mlevenih oraha
- 400 g piškota
- 4 dl soka od jagoda
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti prašak za šlag i mleko pa umutiti čvrst šlag.
3. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri.
4. Od umućenog šlaga izdvojiti jednu četvrtinu i ostaviti sa strane. Preostali šlag sjediniti sa želatinom i umutiti mikserom. Potom ga podeliti na dva dela. U prvi deo dodati seckane jagode, a u drugi mlevene orahe i promešati.
5. Piškote natapati sokom od jagoda i njima prekriti dno odgovarajuće tacne za tortu. Premazati filom od oraha i preklopiti redom natopljenih piškota. Zatim naneti fil od jagoda i opet prekriti piškotama.
6. Filovani kolač premazati preostalim šlagom i ostaviti u frižideru da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)