Za koru:
- 300 g mlevenih čokoladnih napolitanki
- 150 g putera
- 80 g šećera u prahu
- 2 dl mleka
Za fil:
- 4 dl slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 200 g mlevenih napolitanki od lešnika
- 100 g mlečne čokolade
- 10 g želatina u prahu
Za dekoraciju:
- 3 dl slatke pavlake
- 50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kora:
1. Puter penasto umutiti sa šećerom u prahu.
Fil:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Šlag od slatke pavlake umutiti sa maskarpone sirom. Dodati mlevene napolitanke od lešnika, rendanu mlečnu čokoladu, nabubreo želatin i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Dno okruglog kalupa obložiti smesom za koru te preko sipati pripremljeni fil i poravnati.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko fila. Na kraju tortu dekorisati otopljenom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)