Sastojci:
- 1 l mleka
- 4 pudinga od vanile
- 250 g margarina
- 4 kašike šećera
- 300 g šećera u prahu
- 300 g kokosa
- 300 g ”pti ber” keksa
- 1 kg banana
Za ukrašavanje:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike mleka
- 50 g margarina
Priprema:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati 4 kašike šećera i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile. Dobijenu smesu sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti omekšao margarin sa šećerom u prahu. Sjediniti sa ohlađenim pudingom od vanile i umutiti mikserom.
4. Na kraju u smesu od pudinga dodati izlomljen keks i kokos te dobro izmešati.
5. Dobijenu smesu podeliti na tri dela.
6. Banane očistiti i iseći na kolutove.
7. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje. U njega preručiti prvi deo smese od kokosa i ručno oblikovati koru. Prekriti je kolutovima banana, preko njih od drugog dela smese oblikovati koru, zatim poslagati još jedan red banana i završiti korom.
8. Oblikovanu tortu ostaviti u frižideru da se stegne pa je izvaditi iz kalupa i preliti glazurom od čokolade (na pari otopiti čokoladu, margarin i malo mleka).
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)