Sastojci:
- 4 srednja plava patlidžana
- 400 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 crvene paprike
- 2 čena belog luka
- 1 paradajz
- 80 g mariniranih šampinjona
- 100 g kečapa
- 40 g sušenog paradajza
- 4 dl soka od paradajza
- 2 dl belog vina
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Nožem za guljenje uzdužno skinuti koru sa plavog patlidžana na nekoliko mesta (prema uputstvu sa slike).
3. Izvaditi ih iz rerne, zaseći po sredini i izvaditi meso. Izvađeno meso sitno iseckati.
4. Crni luk, sušeni paradajz i crvenu papriku iseći na kockice, šampinjone na listove, a beli luk ispasirati.
5. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati marinirane šampinjone, meso patlidžana, sušeni paradaz, kečap i začine po ukusu. Pržiti dok suvišna tečnost ne uvri.
7. Pripremljenim filom napuniti unutrašnjost patlidžana, a preko poslagati kolutove paradajza.
8. Posebno sjediniti sok od paradajza, belo vino, ulje i malo vode pa sipati u vatrostalnu činiju. Poslagati u nju punjeni patlidžan i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)