Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
Za fil od limuna:
- 2,5 dl mleka
- 4 žumanceta
- 100 g šećera
- 10 g želatina u prahu
- sok od jednog limuna
- 2,5 dl slatke pavlake
- 1 šlag fiks
Za fil od malina:
- 300 g malina
- 10 g želatina u prahu
- 4 belanceta
- 2,5 dl slatke pavlake
- 100 g šećera
- 1 šlag fiks
Ostali sastojci:
- 150 g piškota
- 300 g malina
- 3 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati 25 g šećera i umutiti mikserom.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa dodati šam od belanaca i promešati. U dobijenu smesu dodati brašno i gustin te polako promešati varjačom.
3. U okruglom kalupu za tortu obloženom papirom za pečenje na 200 ºC ispeći koru. Pečenu koru poprečno preseći napola da se dobiju dve kore.
Fil od limuna:
1. Žumanca i šećer umutiti mikserom.
3. U ohlađenu smesu od žumanaca i mleka dodati sok od limuna, nabubreo želatin i promešati.
4. Slatku pavlaku sa šlag fiksom umutiti u čvrst šlag. Dodati u smesu od žumanaca i promešati.
Fil od malina:
1. Maline sjediniti sa 50 g šećera i izmiksati.
2. Belanca umutiti na pari sa preostalim šećerom da se dobije čvrst šam.
3. Slatku pavlaku sa šlag fiksom umutiti u čvrst šlag.
4. Sjediniti krem od malina, šam od belanaca, šlag od slatke pavlake i nabubreo želatin pa promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od malina i preklopiti drugom korom.
2. Potom naneti fil od limuna, poslagati maline i celu tortu premazati šlagom od slatke pavlake.
4. Bočne stranice torte obložiti piškotama i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)