Za koru:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašike čokolade u prahu
- 2 kašike oštrog brašna
- 2 kašike gustina
Za fil:
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 jajeta
- 2 dl slatke pavlake
- 100 g mlevenih pečenih lešnika
- 100 g eurokrema
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. U smesu od žumanaca dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. U okruglom kalupu za torte od pripremljene smese na 200 ºC ispeći koru.
Fil:
1. Sjediniti jaja sa 100 g šećera u prahu i kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije gusti fil.
2. Posebno umutiti margarin sa preostalim šećerom u prahu. Dodati prohlađeni fil od žumanaca, šlag od slatke pavlake, mlevene pečene lešnike, rendanu čokoladu i eurokrem. Polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Preko kore sipati pripremljeni fil i poravnati. Ostaviti u frižideru da se stegne.
2. Dok se torta hladi, pripremiti glazuru: čokoladu sjediniti sa margarinom i otopiti na pari.
3. Stegnutu tortu preliti glazurom od čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)