Sastojci:
Za kore:
- 14 belanaca
- 28 kašika šećera
- 4 kašike soka od limuna
- 100 g čokolade za kuvanje
Za fil I:
- 14 žumanaca
- 300 g šećera u prahu
- 200 g margarina
- 2 vanil-šećera
Za fil II:
- 8 dl mleka
- 4 pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 3 kesice instant kapućina od čokolade
- 200 g margarina
Za fil III:
- 4 dl slatke pavlake
Ostali sastojci:
- 200 g čokolade
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 7 belanaca u čvrst sneg. Postepeno dodavati 14 kašika šećera 2 kašike soka od limuna.
2. U tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu i sušiti u zagrejanoj rerni na 150 ºC 90 min. Na isti način ispeći još jednu koru.
Fil I:
1. Na pari umutiti žumanca i šećer pa ostaviti da se ohladi. Dodati omekšao margarin i vanil-šećer pa umutiti.
Fil II:
1. Sjediniti 6 dl mleka i šećer pa ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile. Sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati omekšao margarin i kapućino od čokolade te umutiti.
Fil III:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
Finalni postupak:
1. Čokoladu otopiti na pari i preliti preko pečenih kora.
2. Prvu koru premazati filom I, a zatim naneti polovinu šlaga od slatke pavlake. Preklopiti drugom korom pa naneti fil II i premazati preostalim šlagom. Na kraju preliti preostalom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)