Sastojci:
- 5 žumanaca
- 300 g višanja
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 vanil-šećera
- 3 dl mleka
- 500 g ”pti ber” keksa
- 6 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti omekšao margarin, vaniil-šećer i 150 g šećera u prahu pa umutiti mikserom.
3. Ohlađenu kremu od žumanaca sjediniti sa smesom od margarina, dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.
4. Višnje dobro ocediti od suvišne tečnosti.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
6. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime prekriti dno odgovarajuće tacne za tortu. Premazati ga polovinom pripremljenog fila od čokolade, posuti polovinom višanja i premazati trećinom šlaga od slatke pavlake. Isti postupak filovanje ponoviti još jednom i završiti keksom.
7. Preostalim šlagom od slatke pavlake premazati tortu i vratiti u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)