Sastojci:
- 150 g ljuspica soje
- 2 jajeta
- prezli po potrebi
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1/2 glavice belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika mlevene paprike
- 2 kašike brašna
- mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Ljuspice soje preliti vrelom vodom i ostaviti da nabubre.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti ljuspice soje, jaja, 2 čena seckanog belog luka, crni luk, prstohvat mlevene paprike i začine po ukusu. Dobro izmešati i dodati malo prezli kako bi se dobila smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Pržiti ih na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
5. Posebno na malo ulja propržiti brašno, dodati preostali beli luk te i njega kratko propržiti. Zatim izmaći sa ringle, dodati mlevenu papriku, sipati malo vode i promešati.
6. Kuvati na umerenoj temperaturi dodavajuće po malo vode da se dobije željena gustina sosa. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu. Pržene ćuftice poslužiti uz sos od belog luka.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)