Sastojci:
- 500 g ”pti ber” keksa
- 500 g maskarpone sira
- 2 dl slatke pavlake
- 3 jajeta
- 3 kašike eurokrema
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g šećera
- 2 dl crne kafe
- 2 dl mleka
- 2 vanil-šećera
- 2 kašike ruma
Za premazivanje:
- 3 dl slatke pavlake
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, šećer i vanil-šećer. Dodati maskarpone sir, slatku pavlaku i sneg od belanaca te polako promešati varjačom.
3. Pripremljeni fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati rendanu čokoladu za kuvanje, a u drugi deo eurokrem i promešati.
4. Posebno sjediniti mleko, crnu kafu i rum.
5. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime prekriti odgovarajuću tepsiju. Premazati filom od čokolade i poravnati. Zatim naneti drugi sloj natopljenog ”pti ber” keksa i premazati filom od eurokrema.
6. Na kraju premazati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)