Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 2 kašike kakaoa
Za preliv:
- 2 dl vode
- 100 g šećera
Za fil:
- 3 pudinga od vanile
- 1 l mleka + mleko za natapanje keksa
- 9 kašika šećera
- 250 g margarina
- 1 kašika ekstrakta od banane
- 200 g ”pti ber” keksa
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. U pripremljenu smesu dodati brašno i gustin pa polako promešati varjačom. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Posebno pripremiti preliv: prokuvati vodu i šećer. Ohlađenu koru poprskati prelivom.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile te sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem mešajući sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati margarin, ekstrat od banane i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Koru premazati polovinom fila od banane pa prekriti slojem u mleko natopljenog ”pti ber” keksa. Zatim naneti preostali fil i poravnati.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)