Neobična krempita

Neobična krempita

Autor: | 07/03/2014

0

Za koru:

  • 7 žumanaca
  • 2 cela jajeta
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike ulja
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 7 belanaca
  • 12 kašika šećera u prahu
  • 6 kašika šećera
  • 8 dl mleka
  • 4 pudinga od vanile

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 50 g putera

Priprema:

Kora:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca, cela jaja i šećer u penastu masu. Zatim dodati ulje, mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo i umutiti mikserom.

2. Tepsiju (25x30 cm) nauljiti i posuti brašnom. Sipati u nju pripremljenu smesu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Fil:

1. Umutiti belanca u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer u prahu muteći sve dok se šećer ne otopi.
2. U šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile pa sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U topao puding dodati šam od belanaca i polako promešati.

Finalni postupak:

1. Preko ohlađene kore u tepsiju sipati pripremljen fil i ostaviti da se stegne.
2. Posebno sjediniti izlomljenu čokoladu i puter pa otopiti na pari i preliti preko stegnutog fila. Sačekati da se glazura stegne a zatim krempitu iseći na kocke.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još