Sastojci:
- 150 g palente
- 150 g listova slanine
- 1/2 glavice manjeg karfiola
- 20 g parmezana
- 150 g šeri paradajza
- 1 kašika margarina
- 1 kašika ulja
- so
Priprema:
1. Palentu skuvati u slanoj vodi sa kašikom margarina prema uputstvu sa kesice. U gotovu palentu dodati parmezan i promešati.
3. Pleh nauljiti pa u njega rasporediti cvetove karfiola. Preko karfiola sipati toplu palentu te poravnati i ostaviti da se ohladi.
4. Ohlađenu palentu sa karfiolom iseći na kocke 4x4 cm. Zatim svaku kocku uviti u list slanine i probosti čačkalicom prethodno dekorisanom šeri paradajzom.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)