Palenta sa karfiolom u slanini

Palenta sa karfiolom u slanini

Autor: | 05/03/2014

0

Sastojci:

  • 150 g palente
  • 150 g listova slanine
  • 1/2 glavice manjeg karfiola
  • 20 g parmezana
  • 150 g šeri paradajza
  • 1 kašika margarina
  • 1 kašika ulja
  • so

Priprema:

1. Palentu skuvati u slanoj vodi sa kašikom margarina prema uputstvu sa kesice. U gotovu palentu dodati parmezan i promešati.

2. Karfiol iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi a zatim ga procediti od suvišne tečnosti.
3. Pleh nauljiti pa u njega rasporediti cvetove karfiola. Preko karfiola sipati toplu palentu te poravnati i ostaviti da se ohladi.
4. Ohlađenu palentu sa karfiolom iseći na kocke 4x4 cm. Zatim svaku kocku uviti u list slanine i probosti čačkalicom prethodno dekorisanom šeri paradajzom.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti