Za smesu od keksa:
- 500 g mlevenog keksa
- 200 g šećera
- 2 dl vode
- 200 g margarina
- 3 kašike kakaoa
Za smesu od kestena:
- 500 g kesten pirea
- 150 g margarina
- 10 g želatina u prahu
Za glazuru:
- 80 g čokolade
- 40 g putera
Priprema:
Smesa od keksa:
1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti vodu i šećer pa ostaviti da proključa.
3. Margarin penasto umutiti, a zatim sjediniti sa smesom od keksa i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
Smesa od kestena:
1. Margarin penasto umutiti pa uz neprestano mućenje postepeno dodavati kesten pire.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ga sjediniti sa smesom od kestena i promešati.
Finalni postupak:
1. U tepsiji veličine 22x33 cm od polovine smese od keksa oblikovati koru. Preko kore naneti fil od kestena, a potom naneti preostali fil od keksa i poravnati.
2. Posebno otopiti čokoladu sa puterom i preliti preko kore od keksa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)