Čokoladna napolitanka

Čokoladna napolitanka

Autor: | 21/02/2014

0

Za kore:

  • 8 belanaca
  • so
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 4 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanil-šećer
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 dl jogurta
  • 2 dl ulja
  • 3 dl čokoladnog mleka

Za fil I:

  • 8 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 2 vanil-šećera
  • 1 dl mleka
  • 100 g mleka u prahu
  • 200 g putera
  • 200 g čokolade u prahu
  • 100 g mlevenih lešnika
  • 2 ml slatke pavlake

Za fil II:

  • 4 dl slatke pavlake
  • 1 šlag fiks
  • 1 dl kisele pavlake

Priprema:

Kore:

1. Belanca sa malo soli umutiti u čvrst šlag. Zatim postepeno dodavati šećer i vanil-šećer muteći sve dok se šećer ne otopi.

2. Umešati ulje, jogurt i mešavinu brašna, praška za pecivo, kakaoa i cimeta pa promešati.
3. Smesu sipati u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 160 ºC dok testo ne porumeni.
4. Pečenu koru natopiti čokoladnim mlekom a zatim je uzdužno preseći napola.

Fil I:

1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom i kuvati na pari dok šećer ne otopi.
2. Dodati mleko i mleko u prahu i nastaviti sa kuvanjem na pari dok se ne zgusne. Potom dodati čokoladu u prahu i promešati.
3. U ohlađeni fil dodati puter, mlevene lešnike, šlag od slatke pavlake i umutiti mikserom.

Fil II:

1. Umutiti slatku pavlaku, šlag fiks i kiselu pavlaku u šlag.

Finalni postupak:

1. Prvu koru premazati polovinom fila I a potom naneti polovinu fila II i preklopiti drugom korom. Postupak ponoviti još jednom. Tortu dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još