Za testo:
- 600 g mekog brašna (tipa 400)
- 2,5 dl mleka
- 2 belanceta
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kocke svežeg kvasca
- 100 g margarina
- so
Za fil:
- 400 g švapskog sira
- 2 žumanceta
- 300 g spanaća
- so
Testo:
1. U manjoj posudi sjediniti polovinu mlakog mleka, šećer, svež kvasac i kašiku brašna te dobro izmešati da ne ostanu grudvice.
2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mleko, margarin, belanca i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Fil:
1. Spanać obariti u slanoj vodi pa ga ocediti od suvišne tečnosti i iseckati.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo podeliti na kuglice. Svaku kuglicu istanjiti kao palačinku. Potom je premazati sa malo fila i urolovati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
2. Rolnice saviti ukrug (da dobiju izgled puža), a potom ih kuhinjskim makazama zaseći na nekoliko mesta.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, u njega poslagati pripremljene pužiće i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)