Za kore:
- 12 belanaca
- 400 g šećera
- 2 kašike sirćeta
- 1 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 125 g mlevenih oraha
Za fil:
- 12 žumanaca
- 100 g šećera
- 50 g gustina
- 3 dl mleka
- 200 g čokolade
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
Ostali sastojci:
- 6 dl slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, a zatim postepeno uz neprestano mućenje dodavati 250 g šećera. Pred kraj dodati jednu kašiku sirćeta i mutiti dok se ne dobije gust šam.
3. Posebno umutiti preostalih 6 belanaca sa 150 g šećera u čvrst šam. Dodati kakao, prašak za pecivo i mlevene orahe pa polako promešati. Od pripremljene smese na isti način kao prethodnu ispeći još jednu koru i podeliti je na dva dela.
Fil:
1. Umutiti 6 žumanaca sa 50 g šećera i 50 g gustina pa skuvati u 3 dl mleka da se dobije gusti fil. U još topao fil dodati 100 g čokolade i mešati dok se ne otopi.
2. Posebno umutiti na pari preostalih 6 žumanaca sa 50 g šećera. Dodati 100 g čokolade i mešati dok se ne otopi.
3. U odvojenoj posudi umutiti omekšao margarin i šećer u prahu, a zatim postepeno dodavati oba fila i mutiti dok se ne dobije fina kremasta smesa.
Finalni postupak:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Tortu filovati sledećim redosledom (bela kora, fil, šlag, crna kora, fil, šlag, bela kora, fil, šlag, crna kora, šlag).
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)