Sastojci:
- 500 g ”pti ber” keksa
- 5 dl slatke pavlake
- 200 g putera
- 100 g čokolade
- 1,3 l mleka
- 150 g griza
- 150 g šećera
- 2 žumanceta
Priprema:
1. U manju šerpu sipati 1 l mleka pa dodati šećer i ostaviti da proključa.
3. U prohlađenu smesu od griza dodati puter i mešati dok se ne otopi.
4. Posebo umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, a zatim dodati rendanu čokoladu i polako promešati.
5. Pripremiti odgovarajuću tepsiju pa u nju poslagati keks natopljen mlekom. Premazati polovinom fila od griza i ostaviti da se stegne. Zatim naneti polovinu šlaga od slatke pavlake. Isti postupak filovanja (keks, fil od griza, šlag) ponoviti još jednom.
6. Gotov kolač ostaviti u frižideru da se stegne pa ga iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)