Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 160 g margarina
- 40 g eurokrema
Za fil:
- 500 g rikota sira
- 3 dl slatke pavlake
- 160 g šećera u prahu
- 10 g želatina
- 1 dl mleka
Za preliv od kupina:
- 500 g kupina
- 4 kašike šećera
- 2 kesice vanil-šećera
- 2 dl vode
- 10 g želatina
Priprema:
Kora:
1. Sjediniti mleveni keks, omekšao margarin i eurokrem pa ručno izmesiti.
Fil:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Sjediniti rikota sir i šećer u prahu te dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati.
3. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Potom ga sjediniti sa mlakim mlekom i polako promešati da se otopi.
4. Smesu od sira sjediniti sa otopljenim želatinom i ponovo promešati.
Preliv od kupina:
1. Želatin preliti sa 4 kašika hladne vode i ostavite da nabubri.
2. Sjediniti kupine, vodu, vanilšećer i šećer pa kratko prokuvati. Zatim dodati želatin i mešati dok se ne otopi. Kada se otopi, skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
Finalni postupak:
1. Od smese sa keksom u odgovarajućem kalupu ručno oblikovati koru.
3. Na kraju fil od sira preliti želiranom smesom od kupina i vratiti u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)