Keks torta sa alvom

Keks torta sa alvom

Autor: | 07/02/2014

0

Sastojci:

  • 500 g piškota
  • 350 g mlevenog keksa
  • 350 g alve
  • 4 dl slatke pavlake
  • 2 šlag fiksa
  • 500 g maskarpone sira
  • 3 dl mleka

Za dekoraciju:

  • 3 dl slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema

1. Slatku pavlaku i šlag fiks umutiti u čvrst šlag.
2. Potom dodati mleveni keks, alvu i maskarpone sir pa dobro izmešati.
3. Pripremiti odgovarajuću tacnu za tortu te na nju poslagati trećinu piškota prethodno natopljenih u mleko.
4. Piškote premazati polovinom fila i prekriti drugim redom piškota. Zatim naneti preostali fil i završiti piškotama.
5. Filovanu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i posuti rendanom čokoladom.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još