Sastojci:
- 350 g ”pti ber” keksa
- 3 dl mleka
Za fil I:
- 1 l vode
- 150 g šećera
- 500 g bresaka
- 2 pudinga od vanile
Za fil II:
- 3 dl slatke pavlake
- 2 dl kisele pavlake
- 4 kašike šećera
- 1 vanil-šećer
- 10 g želatina
Priprema:
Fil I:
1. Breskve oguliti, odvojiti od koštice i iseći na kockice.
3. Posebno umutiti preostalu vodu sa pudingom od vanile, dodati u vodu sa breskvama i kuvati dok se ne zgusne.
Fil II:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Kiselu pavlaku umutiti ša šećerom i vanil-šećerom pa sjediniti sa šlagom od slatke pavlake, želatinom i polako promešati.
Finalni postupak:
1. U odgovarajuću tepsiju poslagati keks natopljen mlekom.
2. Preko preliti topao fil od bresaka i prekriti redom natopljenog keksa.
3. Ostaviti da se prohladi, a zatim premazati filom II i staviti u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)