Za koru:
- 4 jajeta
- 125 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g brašna
Za fil:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 4 žumanceta
- 100 g šećera
- 2 kašike gustina
- 2 dl mleka
- 200 g putera
- 3 dl slatke pavlake
- 300 g višanja bez koštica
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti sneg od belanaca i smesu od žumanaca, dodati brašno, gustin i promešati.
4. U plehu obloženom papirom za pečenje ispeći koru na 200 ºC. Još toplu koru uviti u vlažnu krpu.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, šećer, gustin i mleko. Kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati kako bi se otopila.
2. Ohlađenu smesu sjediniti sa puterom i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Koru premazati čokoladnim filom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)