Za testo:
- 250 g margarina
- 800 g mekog brašna
- 200 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanil-šećera
- 2 dl slatke pavlake
- 4 kašike ulja
- rendana kora od jednog limuna
Za fil:
- 1,5 kg jabuka
- 200 g šećera
- 50 g suvog grožđa
- 1/2 kašičice cimeta
- 2 kašike ulja
Priprema:
Testo:
1. U posudi za mešenje sjediniti omekšao margarin, šećer i vanil-šećer pa mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi.
3. Umešeno testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru 40 min.
Fil:
Jabuke očistiti, izrendati na krupno rende, a zatim ih sjediniti sa šećerom i kratko propržiti. Potom dodati cimet i suvo grožđe te promešati.
Finalni postupak:
1. Odstojalo testo podeliti na dva dela. Oba dela istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 0,5 cm i oblikovati u pravougaonike veličine tepsije.
2. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i u nju položiti jednu koru od testa. Premazati je filom od jabuka i preklopiti drugom korom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)