Lenja pita sa jabukama

Lenja pita sa jabukama

Autor: | 29/01/2014

0

Za testo:

  • 250 g margarina
  • 800 g mekog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vanil-šećera
  • 2 dl slatke pavlake
  • 4 kašike ulja
  • rendana kora od jednog limuna

Za fil:

  • 1,5 kg jabuka
  • 200 g šećera
  • 50 g suvog grožđa
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 2 kašike ulja

 

Priprema:

Testo:

1. U posudi za mešenje sjediniti omekšao margarin, šećer i vanil-šećer pa mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi.

2. Potom dodati slatku pavlaku i rendanu koru limuna te promešati. Postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo pa ručno mesiti kako bi se dobilo glatko testo.
3. Umešeno testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru 40 min.

Fil:

Jabuke očistiti, izrendati na krupno rende, a zatim ih sjediniti sa šećerom i kratko propržiti. Potom dodati cimet i suvo grožđe te promešati.

Finalni postupak:

1. Odstojalo testo podeliti na dva dela. Oba dela istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 0,5 cm i oblikovati u pravougaonike veličine tepsije.
2. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i u nju položiti jednu koru od testa. Premazati je filom od jabuka i preklopiti drugom korom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još