Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 100 g mlevenih oraha
- 1 kašika ruma
- 2 dl mleka
Za fil I:
- 4 jajeta
- 200 g čokolade
- 140 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 50 g brašna
- 250 g margarina
- 2 kašike ruma
Za fil II:
- 5 dl slatke pavlake
- 150 g mlevenih oraha
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
Način pripreme:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Pred kraj mućenja dodati 25 g šećera i mutiti dok se ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom. Dodati šam od belanaca i promešati.
3. U pripremljenu smesu dodati gustin, brašno, mlevene orahe i polako promešati.
4. Okrugao kalup obložiti papiromza pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Ohlađenu koru poprečno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore. Kore poprskati mešavinom mleka i ruma.
Fil I:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, šećer, vanil-šećer i brašno pa umutiti mikserom.
3. U ohlađenu kremu dodati malo ruma i penasto umućeni margarin te umutiti mikserom.
Fil II:
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i pomešati je sa mlevenim orasima.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila od čokolade i naneti polovinu šlaga sa mlevenim orasima. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
2. Čokoladu ostavljenu za glazuru otopiti sa margarinom i preliti preko torte.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)