Za kore:
- 12 belanaca
- 240 g šećera
- 200 g prženih mlevenih lešnika
- 2 kašike oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 12 žumanaca
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 3 kašike brašna
- 150 g šećera
- 250 g margarina
- 200 g bele čokolade
- 200 g crne čokolade
- 50 g pečenih mlevenih lešnika
Za glazuru:
- 100 g bele čokolade
- 50 g crne čokolade
- 50 g margarina
Kore:
1. Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, a zatim postepeno uz neprestano mućenje dodavati 120 g šećera dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati 100 g mlevenih lešnika, kašiku brašna i 1/2 praška za pecivo te polako promešati varjačom.
3. Četvrtastu tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru. Pečene kore poprečno preseći napola.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile, brašnom i žumancima. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
2. U ohlađeni fil dodati penasto umućeni margarin i umutiti mikserom.
3. Dobijeni fil podeliti na tri dela. U prvi deo dodati otopljenu belu čokoladu, u drugi deo rendanu crnu čokoladu i mlevene lešnike, a treći deo ostaviti žut.
Finalni postupak:
2. Na pari otopiti belu čokoladu sa margarinom i preliti preko torte. Dekorisati otopljenom crnom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)