Fina krem torta

Fina krem torta

Autor: | 23/01/2014

0

Za koru:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 5 kašika mlevenih lešnika
  • 50 g margarina
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1,5 dl mleka

Za fil:

  • 5 žumanaca
  • 5 dl mleka
  • 1 puding od vanile
  • 150 g šećera
  • 10 g želatina u prahu
  • 5 dl slatke pavlake
  • 1 krem fiks
  • 50 g mlečne čokolade
  • 50 g mlevenih lešnika
  • 50 g bele čokolade

Priprema:

Kora:

1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim dodati 2 kašike šećera i mutiti dok se ne šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom i otopljenim margarinom pa sjediniti sa šamom od belanaca i promešati. Potom dodati brašno, prašak za pecivo, mlevene lešnike i promešati varjačom.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Ohlađeni biskvit preliti mlakim mlekom da omekša.

Fil:

1. U malo mleka razmutiti žumanca i puding od vanile. Preostalo mleko sjediniti sa šećerom i ostaviti da proključa.
2. Smesu od žumanaca sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri pa ga sjediniti sa mlakim filom i promešati.
4. Dobijeni fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu mlečnu čokoladu i lešnike, a u drugi deo rendanu belu čokoladu.
5. Posebno umutiti slatku pavlaku sa šlag fiksom u čvrst šlag. U fil od mlečne čokolade dodati trećinu šlaga, u fil od bele čokolade takođe dodati istu količinu šlaga, a preostali šlag ostaviti za dekoraciju.

Finalni postupak:

Koru premazati tamnim filom, preko njega naneti fil od bele čokolade i odozgo premazati šlagom. Tortu ostaviti u frižideru da se stegne.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još