Sastojci:
- 200 g ”pti ber” keksa
Za fil I:
- 3 kisele jabuke
- 3 banane
- 150 g mlevenih oraha
- 1 kašika ruma
- 100 g šećera u prahu
Za fil II:
- 1 puding od vanile
- rendana kora od 1/2 pomorandže
- 4 kašike šećera
- 5 dl mleka
- 20 g putera
Za dekoraciju:
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Fil I:
1. Jabuke i banane oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Sjediniti rendano voće, mlevene orahe, rum i šećer u prahu pa dobro izmešati.
Fil II:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
Finalni postupak:
1. Pripremiti dublju tepsiju pa dno obložiti keksom. Po keksu rasporediti fil I i poravnati.
2. Preko fila od voća preliti vruć fil II i ostaviti da se stegne.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko kolača.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)