Voćni kolač

Voćni kolač

Autor: | 16/01/2014

0

Sastojci:

  • 200 g ”pti ber” keksa

Za fil I:

  • 3 kisele jabuke
  • 3 banane
  • 150 g mlevenih oraha
  • 1 kašika ruma
  • 100 g šećera u prahu

Za fil II:

  • 1 puding od vanile
  • rendana kora od 1/2 pomorandže
  • 4 kašike šećera
  • 5 dl mleka
  • 20 g putera

Za dekoraciju:

  • 4 dl slatke pavlake

Priprema:

Fil I:

1. Jabuke i banane oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Sjediniti rendano voće, mlevene orahe, rum i šećer u prahu pa dobro izmešati.

Fil II:

1. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.

2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile. Sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle, dodati puter i uz neprestano mešanje ga otopiti. Na kraju dodati rendanu koru pomorandže.

Finalni postupak:

1. Pripremiti dublju tepsiju pa dno obložiti keksom. Po keksu rasporediti fil I i poravnati.
2. Preko fila od voća preliti vruć fil II i ostaviti da se stegne.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko kolača.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još