5 ideja kako da napravite jedinstvene lampe

5 ideja kako da napravite jedinstvene lampe

Autor: | 14/01/2014

0

U samo nekoliko jednostavnih koraka možete udahnuti život svom starom, pohabanom abažuru za lampe i osvežiti čitav prostor.

Donosimo 5 ideja kako!

Tkanina
Ako imate komad tkanine lepog uzorka koji ne znate kako da iskoristite, evo prilike. Postavite komad tkanine na ravnu površinu, stavite gore abažur kako biste videli koliko će vam tkanine trebati i ivice zalepite lepkom za tkaninu. Ostatke tkanine pažljivo isecite makazama.

Ukrasna slova
Formalnog ili neformalnog oblika, štampana ili pisana, slova u enterijeru mogu izgledati itekako zanimljivo. Ispišite stih svoje najdraže pesme ili mudru izreku na abažur lampe i na taj način svom domu podarite dozu posebnosti.

Dugmići

Abažur lampe na koje ste pištoljem s vrućim lepkom zalepili dugmad različitih boja i veličina, sigurno neće proći nezapaženo. Ovakvu veselu lampu možete postaviti u dečju sobu ili u bilo koji drugi kutak doma koji želite da oživite.

Heklani stolnjak
Heklani miljei prizivaju neka prošla vremena i odlično se uklapaju u shabby chic enterijere, ali i u moderno uređene domove. Ako imate stolnjake koji su već pali u zaborav u komodi, obojite ih i zalepite na abažur lepkom za tkaninu. Ovako ukrašena lampa lepo će izgledati na klub stočiću u spavaćoj ili dnevnoj sobi u koju će uneti dozu romantike.

Papir
Napravite papirne ukrase i zalepite ih lepkom na abažur. Osim što će ulepšati lampu, papir je jeftin, pa do mile volje možete vežbati i eksperimentisati s ukrasima.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: dekor

Najnovije vesti