Slatka fantazija

Slatka fantazija

Autor: | 11/01/2014

0

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • 2 dl čokoladnog mleka

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 250 g šećera
  • 1 kašika gustina
  • 3 pudinga od vanile
  • 100 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 50 g mlevenog keksa
  • 80 g mlevenih napolitanki

Ostali sastojci:

  • 100 g čokolade
  • 5 dl slatke pavlake

Priprema:

Kora:

1. Belanca umutiti sa 25 g šećera u čvrst sneg.

2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa dodati sneg od belanaca i promešati.
3. U pripremljenu smesu dodati brašno, gustin i mlevene orahe te polako promešati varjačom.
4. U okrugao pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Ohlađenu koru poprskati čokoladnim mlekom.

Fil:

1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, puding od vanile i gustin. Dodati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati margarin i izmiksati.
4. Smesu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu čokoladu i mleveni keks. U drugi deo dodati mlevene napolitanke i promešati.

Finalni postupak:

1. Koru premazati filom od mlevenih naplitanki. Potom naneti fil od čokolade.
2. Čokoladu otopiti na pari sa 4 kašike slatke pavlake i preliti preko čokoladnog fila.
3. Tortu premazati šlagom od slatke pavlake.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još