Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 3 kašike mlevenih oraha
- 2 dl čokoladnog mleka
Za fil:
- 1 l mleka
- 250 g šećera
- 1 kašika gustina
- 3 pudinga od vanile
- 100 g margarina
- 100 g čokolade
- 50 g mlevenog keksa
- 80 g mlevenih napolitanki
Ostali sastojci:
- 100 g čokolade
- 5 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti sa 25 g šećera u čvrst sneg.
3. U pripremljenu smesu dodati brašno, gustin i mlevene orahe te polako promešati varjačom.
4. U okrugao pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Ohlađenu koru poprskati čokoladnim mlekom.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, puding od vanile i gustin. Dodati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati margarin i izmiksati.
4. Smesu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu čokoladu i mleveni keks. U drugi deo dodati mlevene napolitanke i promešati.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom od mlevenih naplitanki. Potom naneti fil od čokolade.
2. Čokoladu otopiti na pari sa 4 kašike slatke pavlake i preliti preko čokoladnog fila.
3. Tortu premazati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)